Tio dagar, nio nätter

I afton, kära läsare, åker jag med tillhörande familj med Kielfärjan mot Kiel, för att sedan åka vidare till Paris. Nio nätters semester med stränder i Normandie, två dagars besök på Disneyland och runtströvande i den stora metropolen för konstnärer. Underbart!

På vägen ska jag läsa Harry Potter and the deathly hallows och vara en duktig storasyster. Igår köade vi utklädda till trollkarlar och häxor utanför SF-bokhandeln i Göteborg, för att få den sista boken precis innan den släpps. Jag har väntat i 6 år på dethär! Jag och Dorna skrek som vildar när vi kom ut. Sjukligt nördig? Kanske. Boken och lexikonet kommer att ligga i min väska hela bilresan. Synd bara att jag kommer att vilja titta ut i fönstret rätt mycket också... Äsch, mina viljor får samsas! GT intervjuade oss och tog foton och allt igår, men dom tog inte med en särskilt stor del av intervjun. Ingen bild, och så var jag grymt felciterad. (Jag kommer troligen inte att gråta efter denhär, och det har jag verklgien inte sagt heller.)
Här är i alla fall länken: http://www.gt.se/nyheter/1.768317/alla-ville-ha-harry-potter

Ha det fint i regniga Sverige!
/Marit på solskenshumör

Mördarmacka

Nu har jag hittat lösningen på era mördarsnigelproblem! Tänka sig att det var en rackarns krögare i stackars lilla Malmö som skulle lösa ett av de största i-landsproblemen. Här kommer receptet:

MÖRDARSNIGELTOAST FÖR FYRA

Ingredienser:
20 mördarsniglar
Till kokspadet:
En röd lök i klyftor, en bit morot, kryddor som persilja, dragon, timjan, lagerblad, 1 msk vinäger, några pepparkorn.

Gör så här:
Skölj sniglarna noga och gnugga dem med salt. Skölj mer för att få bort så mycket slem som möjligt. Förväll sniglarna under kort tid i tre-fyra omgångar med rent vatten.
Koka sedan upp omkring 2 liter nytt vatten och tillsätt kryddor, lök och morot och vinägern. Låt sniglarna koka med en timme. Spola av, skär ett snitt i buken på varje snigel och skrapa ur och släng innanmätet. Hacka sedan resten av snigelkroppen fint.

Till toasten:
1 dl tärnat bacon
1 hackad lök
3 finhackade vitlöksklyftor
1 halv finhackad chili
1 dl hackat kryddgrönt, förslagsvis persilja, dragon, timjan, oregano eller
gräslök. (Mynta, salvia, basilika, dill passar inte så bra.)
1 strimlat finhackat citronskal
4 skivor gott bröd som baguette, skuren diagonalt
Smör till stekning

1 persika
råsocker
chilipulver
smör

Stek brödskivorna gyllenbruna på varje sida och låt dem rinna av på en bit papper.
Dela persikan i fyra bitar och lägg i en liten form. Strö på råsocker, chilipulver och salt. Klicka över smör. Baka i ugn 200 grader i 15 minuter.
Fräs baconet med lite smör. Tillsätt vitlök, lök och chili. När löken är mjuk, häll i de hackade sniglarna. Fräs 1 minut. Rör i lite mer smör och dra bort pannan från värmen. Rör ner kryddor och citronskal. Peppra.

Fördela snigelfräset på de fyra brödbitarna och toppa med en varm persikobit.
Sedan är det bara att mumsa!

(Källa: TT)


Håll till godo!




Idag har mina föräldrar bestämt sig för att vi ska åka til Frankrike, och efter lite familjesnack kom vi fram till att Paris verkar vara en trevlig stad. Jag som trodde att päronteserna var på tok för optimistiska om vi ska lyckas komma utomlands såhär sent, men inte då. Bila ner, gå på disneyland och titta å fröken Eifeltorn. Spännanade! Om jag bara kunde:
A: Måla stilleben
B: Prata Franska
Men allt kan man ju inte få här i världen.

Förövrigt har en gammal klasskompis till mig (från Ängabotiden) addat mig, samt skrivit till mig på msn idag. Mycket förvirrande. Men hon är ju trevlig, så vad sjutton. Det var nog nästan mer än jag begärde.

Lars Winnerbäck och Kent idag. Jag ska färga överklänning, sy kosstygn på min mantel och vara djup och dricka te.


Vi ses i vinden...

Hönö och Samuel

Kom hem från Sjövde idag, har sovit hos Samuel. Han var hemma hos sina föräldrar över lovet. Jag tog tillfället i akt.
Vi hade brutalt roligt. Han lärde mig nya trick med diabolon (han är sjukt duktig!), och vi lagade mat och spelade Svea rike. (Ett helt klart överskattat spel för övrigt) Lyssnade och spelade/sjöng musik halva natten och tittade på hysteriskt roliga "den där Mary".
Båda hans föräldrar är präster. Det är alltid intressant att se vad dom har för sig. Idag hade Stefan prästkläder jag aldrig hade sett förut, och jag fick höra historian om dom på köpet. Intresant.
Samuel och jag åt god glass. Han bjöd, men jag var tacksam. (Ja, men. Jag brukar avsky folk som är "gentlemanneaktiga", eller romantiska. Samuel bekräftar undantaget.)
En riktigt go kompis är han! Vi sa att vi får ses om ett halvår igen, för det är så det har lyckats bli numera. Nästan tragiskt. Haha

Jag hade ont i magen idag igen, men jag börjar förstå mig på det nu, så jag åt väldigt sakta, och då blev det bättre. På kvällen nu blev det faktiskt helt bra.
Imorgon kommer min Elin hem. Då ska jag ringa henne. Jag blir tokig av längtan. Två veckor! Hur överlever vi?!

Imorgon ska jag till Hönökonferensen. Det är, för första gången på 13 år, riktigt otäckt. När vi hade planeringsträff i förrgår var jag verkligen femte hjulet. Jag hatar den känslan. Hellre att folk är öppet taskiga än att dom helt låer bli, fast dom inte lyckas hålla masken. Hade dom vart typ elaka hade det ju bara varit att säga att man byter tält, så förstår dom. Men nu ska vi inte ta ut saker  och ting i förskott. Det var väl egentlgien bara två av dem som var halvtaskiga och två som inte sa ifrån. Jag är väl bara besviken på att inte kunna påverka min situation...
Första natten blir i alla fall med familjen. Dom andra kommer på söndag.

Om någon har något tips för hur man knyter en Saari, eller när den skulle kunna användas får du gärna skriva. Jag har kommit frasm till att den skulle kunna användas på stranden. Den är jättefin, fick den av Jarita när hon hade varit i Bangladesh.

Nu ska jag städa rummet! Ha en trevlig vecka, kom gärna och hälsa på!
Martis

RSS 2.0