Diabolo

Jag har ju sådär rackarns tråkigt nu på mitt sommarlov, eftersom alla (och då menar jag bokstavligt talat) mina kompisar som man kan vara med är bortresta. Så i förrgår fick jag ett ryck och åkte in till Göteborg, bara för att fördriva lite tid på typ myrornas. Tji fick jag när jag två och en halv timma senare hade lyckats:
Köpa övermogna jordgubbar till middag (13 kronor! Varför anade jag inget?!)
Varit 12 kronor ifrån att få 800 kronor i böter. (Jag saknade pengar till tågbiljetten. Hade glömt att fylla på fritidskortet. Konduktören tog mina pengar ändå, trots att det var 12 kronor för lite)
Knallat in på H&Ms herravdelning och köpt mig ett svart nitbälte. (till min mors förskräckelse. "Är detdär verkligen din stil?" "Nej..?")
Köpt mig mitt livs första diabolo. (Som  jag följande dag döpte till "Sir Henry" och har många glada stunder med)

På tisdag kommer äntligen min efterlängtade Elinblå hem, och på onsdag kommer Julis. Frukta mig, ty snart är jag inte ensam längre!
Jarita däremot kommer inte hem från Afrika förrns om... tre veckor. Sorg.

På oinsdag ska dessutom forna Artocreatis, numera Slave halo spela på café Noah. Aukustiskt dessutom! Jag måste nog dra med mig Elinblå. Det kommer att bli sevärt. (Det var det förra året)

Att göra:
  • Måla färdigt källaren
  • Fixa skjuts till tornerspelen i Gräfsnäs imorgon
  • Leta reda på någon som vill hänga med till tornerspelen i Gräfsnäs imorgon
  • Slå upp ordet "halo" i ett lexikon
  • Skriva roll till lajvet jag förhoppningsvis ska åka på. ( http://wollmar.se/skoldeting )
Idag för övrigt, har farmor fiat 81 år. Mysigt. Jag vill också vara gammal. Härligt!

Och för sjutton! Jag har skrivit ut Hönöprogrammet idag också. Hoppas Ida my dear hinner bli bra snart... :/ Längtar..

Om du är i trakten och inte har nåt bättre för dig, tveka inte att hörta av dig! jag spelar gärna spel, går en promenad, eller, ja, random.

Nu: Chillinötter!

min familj

...är så seeeg.
Korkade människor.
"nej du kan inte åka på detdär lajvet som du drömt om sen du änns hörde talas om lajv. För då ska vi bila ner till kroatien. Det spelar ingen roll att du hatar att åka bil"
"Men jag kan stanna hemma"
"ja, men då får ju inte vi något roligt. Ska du förstöra hela våran semester?!"
VA?!

Sen att jag aldrig får lön från förra årets jobb, och att visby is going to be a disaster bara för att jag kommer att vara förvirrad hela tiden ska vi inte prata om.

....jaha? Och nu då?

Potatisfestivalen

Som jag lovade: potatisfestivalen.
Jag har ju i två år desperat försökt fly stan under festivalen, och ständigt misslyckats. Men i år gick det bäst hittills. Elinblå och jag tog mitt sexmannatält (är inte det ganska komiskt. Vi hade kunnat vara fyra till!) och gick och gick och bar tungt och gick och satte upp tältet och slapp skiten! En natt. Hm. Dagen efter skulle Elin min iväg. Släktkalas eller något sådant. Inte nog med detta så hade vi hört att det skulle börja regna, och knotten hade upptäckt oss. Och då snackar vi inte några knott. Jag har, på fullaste allvar, aldrig någonsin sett i närheten av så många knott i hela mitt liv. Man såg knappt framför sig. Mina kinder var helt knottriga en hel vecka efteråt. Och vad det kliade sen! Att jag inte og av blodförlust måste vara ett mirakel. haha
Så det hela slutade med att vi fick gå hem på lördagen. Och på så vis hamnade jag ju självklart i potatisfestivalen. Såg AMTS och hade sommarmysfika i mitt kök vid elva på kvällen med vänner. Så det kanske inte var så farligt ändå. Det var inte alls lika många fjortisar i år.
Dagen efter gick vi på ekumenisk gudstjänst och drack kyrkkaffe i missionskyrkan. Jag och mor min pratade med Monika Ryman, Ludvigs mamma, och åt potatisbakelse. Mätt. Sen såg jag och Elin After shave. Mycket lyckad festival med andra ord. Spännande.


image3
After shave och Anders Ericsson


Nånstans i denhär vevan tog jag beslutet om att jag, på allvar denhär gången, ska åka vasaloppet. jag tänkte göra det förra året, men kom aldrig igång med träningen. Så nu har jag börjat åka inlines med stavar och grejer. Fett roligt!

Har hittat tre billiga skivor också. Mor betalade en, så jag köpte två för under hundralappen. Bra grejer. 
Jonathan och hjältar - Ok, ge mig timmarna (Den är bra! Jonathan Johansson måste nog vara tidernas bästa)
Håkan Hellström - Det är så jag säger det  (tänk att inte jag hade den. Helt tokigt)
och Bo Kaspers orkaster - Söndag i sängen (underskattad musik, i sanning)

Ikväll ska jag segla. Om det inte åskar vill säga. Dumma regn. Jag seglade inte förra veckan. Var upptagen av nåt slag, så det ska bli riktigt kul ikväll.

Jag gör en Björn:
Dagens låttips: "Som om jag inte visste hur det känns" - Jonathan Johansson
Köp den, tanka den, låna den, Hör den!

Massor av saker!

Hejgodmorgon.
Nu har jag internet igen, efter tre veckor utan. Far min hade glömt att betala den räkningen eller nåt åt det hållet. Det var nästan skönt. Tekniken dödar oss långsamt som syster min brukar säga.

På tal om syster min så är hon i afrika nu, och ska vara det i fem veckor. Och jag saaknar henne! (Dessutom är jag fett avundsjuk)
Elin är i Italien och Ida hos pojkvännens sommarstuga. Nästan som att någon längtar efter att tjuvkika på mig när jag sitter och tittar in i väggen. Speciellt i tanke på att symaskinen är sönder, stan är stängd, och min bok snart är slut (Elin har uppföljaren).
Livet är hårt.

Men nu ska vi i alla fall iväg på Nyhemskonferensen. Kanske blir det trevligt denhär gången? Det har aldrig varit riktigt bra där. Jag tycker väl inte riktigt att köttmarknader är så roande. Jag är ju trots allt vegetarian. (OJOJOJ dagens ordvits!)

Nu skriker dom på mig därnere, så mer om hur jag nästan lyckades fly potatisfestivalen en annan gång!

Ha en trevlig helg!
Fred /Martis

RSS 2.0