Rosa lemonad och annat retro



Jag tycker att man skall inhandla frukt och grönt när det är säsong för dem.  Just nu kan jag tipsa om citroner, blåbär (men dem plockar du själv!), rödbetor och potatis. Världens enklaste lemonad gör du genom att pressa citronsaft ihop med socker, häll på vatten och lägg i en skivad färsk rödbeta. Rör runt i ett par minuter och plocka ur rödbetan. Klart! Mer retro än rosa lemonad vet jag inte om det blir!


vad du skall tänka på med citroner, och andra frukter med lite mer rejält skal, är att de är extremt besprutade. Jag brukar diska citronerna om jag skall använda skalet. Skrubbar man noga känner man efter en stund att det blir lite klibbigt, då börjar du närma dig en ren citron. Över lag kan jag verkligen rekomendera ekologisk citrusfrukt! ryktet säger att apelsinskal inte förmultnar...


Något jag verkligen kan rekomendera är att gå ner till torget (eller närmsta grönsaksspecialist. Typ inte Ica Maxi...) och köpa dig ett knippe (Observera Svenskan! Ett knippe!) rödbetor. Koka tills de är mjuka, men inte sönderkokta, i ca 20 minuter. Behåll skalet på tills du skall äta dem på tallriken så slipper du en besk bismak! Ät tillsammans med salt, smör och färsk potatis, t e x puritan eller rocket som såhär års är fast och vit.

En annan favorit såhär i juli/agusti-skiftet är ängamat. Ett hett tips är att inkludera lite bäbyspenat. Kalas!
Jag planerar att bli grym på råvaror! (:
Lycka till!

Snart är det ju höst

Vart ska vi hän, vart ska vi hän?!

Det finns en fagrare glans någon annan stans vi får hoppas, som om himlen fanns och tro
och be att det ska gå

För du får ingen tröst av din inre röst, den vill knäcka dig varenda höst, och gråa dagar skyndar aldrig på...


Men det är sommar nu! Och det är en blåsig sommar vi har!

Time won´t let me go

Igår var jag hemma hos Fredrik Claesson. Det kändes jättekonstigt.
Jag har kommit på att jag, bortsett från typ tre personer, är omgiven av endast killar. Intressant företeelse. Det kanske är därför jag förevigt är singel, vad vet jag. Oftast kvittar det.

Denhär sommaren berättar saker om mig. Jag visste inte att jag så gärna vill utomlands. Jag visste inte att jag skulle kunna leva i månader på bakning och skateboarding.

                                                  
Jag har olika sidor som krockar med sig själva, men det gör inte så värst mycket. Jag upptäcker saker om Alingsås, senast igår, som gör att jag så gärna vill härifrån. Jag läser Bibeln medan jag borstar tänderna, men har ändå inte en enda sak att säga när min omgivning häver ur sin ångest. Och jag förstår den. Jag förstår den mer än den någonsin kunde ana, men jag kan inte dras med i det. Jag är för rastlös för att vara ledsen. Konstigt.. Men bra. Jag kom på igår, på min cykel hem från Fredrik Claesson, att meningen med livet inte alls är att bli lycklig. Lycka är en fånig känsla, som håller i sig ett tag, men ganska lätt är svajande. Jag tror på trygghet. Kanske inte trygghet omkring mig, men trygghet innuti. Och jag tror på att följa Jesus.

Idag har jag gjort blåbärssylt på blåbär jag plockade för en vecka sedan. Jag ska göra blåbärsbullar också, ska bara ta tag i det. Kanske imorgon.

På torsdag åker jag ut till havs. Denhär gången havet, inte intill.Ganska medeltråkig familjebåt, men såntdär har alltid att göra med hur mycket det blåser och hur modiga man är ombord. Jag och min far tycker bäst om kuling.

Snart ska jag få dreads, allt hänger på att England blir frisk.
och igår satte jag en jättesnygg ollie.
Nu är jag på gång!

I bäckar och sjöar där simmar en fisk...

Min mobiltelefon har gått till den sista vilan tillsammans med fiskarna i havet, så om du vill ha tag i mig får du ringa min mamma. (Jag är inte hemma) Klantig grej det där. Det sa plupp, och sen var den borta.

Spanien var helt bedårande. Jag har beställt mat på spanska, ätit paella, sett citronträd från hotellbalkongen och sett massor av frukter växa fritt. Om tio år har jag lärt mig prata Spanska, och då kommer jag tillbaka! Jag vill lära mig alla språk.. (mest franska. Hur lär man sig det utan att gå i skolan? Utbytesstudenter mottages?)

Sen var det konfirmationsläger i tre veckor direkt när jag kom hem, och nu är det Hönö som gäller. Jag är hemma över dagen, men åker snart ut igen.

Visby behöver lösas snarast, jag har sjukt dåligt samvete och måste prata med Jocke. Man är handikappad utan mobiltelefon. Skönt för det mesta, men opraktiskt som stryk.

All kärlek och solsken

RSS 2.0