Yllekoftor och framtidsinsikter

Idag hittade jag en tröja i min garderob som jag glömt bort att jag ägde. Den är fin. Den är stark kandidat till att bli min favorittröja. Efter att ha insett att jag mer eller mindre aldrig köper kläder, och ändå hittar kläder i min garderob fick jag för mig att jag vill åka till Indien. Det gick över ganska fort, men principen står fast. Mina föräldrar klagar ofta på vår bil. Vi har en Volvo V70 (kombi). Alla får plats, den startar oftast och den är inte svår att övningsköra med. Jag vill aldrig bli sådan.

Jag har insett saker om mig själv det här lovet. Sådana saker jag borde insett när jag gick i, jag vet inte, högstadiet kanske?
Jag har kommit på vad som är bragrejer att göra när man är arg, eller trött på livet - gå långa promenader mitt i natten.
Jag har också kommit på bragrejer att göra när man vantrivs med vardagen, och vad som är stimulerande för kreativiteten när man är opepp på allt annat, eller är bitter i största allmänhet - Baka. Baka rejäla grejer, som gärna tar tre timmar, och hittas ur en bakbok av en bramänniska.

En annan grej är att jag älskar vintersport, och att jag egentligen tycker om att röra på mig mycket, men jag har vägrat erkänna det för mig själv och min omgivning på grund av en uppväxt med min hälsoholistpappa. Jag fick ett jättesug efter att jobba på Intersport igår som har hållt i sig. Både min faster, farmor och pappa har tydligt visat att de inte tror att jag klarar att bli brandman. Nästa år tänkte jag åka vasaloppet, om jag inte är i Kanada, sen får vi se om de vann den debatten. Som om.

En av de människor jag älskar har ett barn i sin mage. jag är fånigt glad för deras skull. Snart ska de äntligen få sitt efternamn, och monstret kommer i juli. Jag är nog lika stolt som en riktig syster hade varit.



Projektarbetet, som kunde ha varit det roligaste någonsin, föder bara ångest just nu. Jag har visserligen lärt mig MASSOR om medeltida klädsömnad, men tjenare vad mycket runtikringarbete det är som bara hänger över mig. Ta en sån sak som att köpa tyg. Det är inte så att jag tänker knalla ut och plocka växter och färga i januari. Då ska jag hitta ett färdigfärgat tyg som känns logiskt, inte kostar mer än jag fysiskt KAN punga ut, och dessutom stämmer. Det är för övrigt den biten som är fett svårast att lära sig om.. Gah, jag är trött på det här nu... Jag hade dessutom tänkt låna smedjan i skolan nu när jag har tillgång. Jo tjena, lycka till med att få ihop det.

Det här är sådant som egentligen är totalt ointressant att läsa, och det är det som gör att jag bloggar så sällan. Om någon är pepp på att lajva Ronja Rövadotter/folktro i sommar kan ni ju höra av er. Camelot ska åka. Jag kommer att ha två klädnader att låna ut till kvinnor. (fördel med projektarbetet jatack)

Inatt somnade jag medan jag försökte installera min nya brandvarnare. Det var fint. Jag tror att jag tjatar för mycket. Dessutom behöver jag lära mig att lyssna. Det vet jag smärtsamt nog, allt för väl. Jag ska bli en bra människa...

Imorgon.


RSS 2.0