MITT LIV ÄR URVRIDEN POESI

Sanningen är att du var svart på grått och det stämmer

nästan

Jag ska inte säga att det gör ont, för smärta är... Annorlunda

och jag måste ha glömt
ögonfärg och glåpnedsättningar
Jag minns din ohyffs, din
mellan raderna suckande oförståning
att du inte visste vart du skulle ta vägen


Tidvis har väl sorgerna lugnat ner sig

Jag eldar brofästen

image12

Jag eldar brofästen
Det är ingen idé
Ingen ork, ingen vilja
Ambitionen är död

När jag är 40 och är halvlyckligt gift
kommer jag i alla fall kunna tänka att
it was just imagination

JAG FIXAR INTE ENSAMHETEN

jag är inte så stark
alls egentligen

jag är tyst och blyg innerst inne,
men det är jag för blyg för att visa

Kan inte reglerna i spelet
men du får gärna komma hit



Jag har i alla fall fått jobb

Stockholm

Imorse vaknade jag tio i åtta, helt av mig själv utan väckarklocka. Min kropp tyckte att jag hade sovit färdigt nu. Egentligen börjar inte jag förrän kvart över tio idag, för vår retorik är inställd (PRIS SKE GUD!!). Det var ganska skönt att ha sådär vansinnigt mycket för mycket tid på morgonen. Man kan ju ta det jättelugnt! Jag hamnade här, och övade lite musik, och allt möjligt..

Halv tre idag går mitt tåg till Stockholm. Jag skall dit för att hälsa på min vän, och camelotkompis (hoho, fult begrepp!) Teresa. Vi skall spela massa musik, det skall bli kul. Inte nog med att jag älskar Stockholm! Vill man föresten höra hennes musik, för den är väldigt bra, så har hon myspace: http://www.myspace.com/teresaaxner

Nästa fredag kl 18.30 (kanske tidigare, vem vet?) står jag på fabrikens scen igen! Vårstormen, en tvådagarsfestival, anordnas för första gången. Det är billigt (40 kr eller nåt sånt), kom och titta!


Dagens grej: Uttrycket "turturduvor" - Är inte det en fantastiskt roligt och ologiskt begrepp?

Åh, någon har köpt hem min favoritmüsli! Puss och kraaaam!

Tid

Tid, tid
allt skall bli som då
min frusna hand i fickan
Språk
jag kräver inget språk
jag vrider mig på nålar

Jag hade en helt perfekt morgon. Jag vaknade med en fantastisk känsla, tittade ut genom fönstret- fint väder. Kände mig för en gångs skull helt utvilad. Kom till skolan och kände att idag! Idag skall jag inte deppa ner mig i att jag är sen. Idag får ett undantagstillstånd, idag skall jag inte vara sur arg ledsen eller änns otrevlig för att jag hatar min egen skröplighet.

Det finns två praktiska saker jag inte klarar av i mitt liv. Det ena är att skriva, det andra är att komma i tid.

Det första jag möter när jag kommer till skolan, för första gången glad, trots min sena ankomst, är en hel klass sura blickar, himlande ögon, arga, förbannande, inte änns hälsande godmorgon, inte minsta nick.

Det andra jag möter är min engelskalärare, som jag egentligen hatälskar, men idag var en sådan dag som jag uppenbarligen så att säga inte älskade honom. Han vet exakt vilka tår han skall trampa på, och när han hittat dem, så trampar han inte- han kör med ångvält rakt över.

Jag vet att jag är sen. Tro mig, jag vet! Men tyvärr tror ingen mig. Tyvärr vet alla andra bättre än mig sälv hur jag skall göra för att bättra mig, för att bli en bra människa, för att komma i tid, trots att jag redan provat alla dedär metoderna minst tre gånger innan du änns kom med förslaget, och jag vet! Att jag är totalt värdelös, helt körd, att jag, som Håkan Kumler sa, aldrig kommer att kunna sköta ett riktigt jobb! vad händer om man inte kan behålla sitt jobb, och måste få socialbidrag, men är för sen till a-kassan, och inte får något socialbidrag? Vad händer om man blir sen till sitt eget bröllop, eller till alla sina jobbintervjuver eller skitsamma! Jag har alltid trott att jag också skall fixa det, men när alla andra tvivlar på mig, hur skall jag kunna tro minsta lilla på mig själv? När ingen tror att jag skall fixa det, hur skall jag kunna ha minsta lilla gnutta framtidshopp?


Jag vill inte reta upp någon, jag vill bara få det ur mig (förlåt)

Tell me that you´ll open your eyes

Mitt totalfärska nybrygda kaffe är det mesta perfekta kaffet jag någonsin har bryggt. Trots att jag varit inne hela dagen, trots det fina vädret och trots min skateboardabstinens är jag ganska lycklig. Jag har en ny favoritlåt. Snow Patrol- Open Your Eyes. Kärlek-i-vardagen - vardagskärlek-med-kaffekopp - vad-vet-jag-?
I övrigt har min musik blivit mycket bredare. Extremt mycket bredare sedan i högstadiet om inte annat. Det slog mig när det var en (visserligen totalt urbotat dålig) rapare på skatelägret i helgen. Jag gillar massa mer musik. Jag minns en tid då jag helt seriöst inte kunde lyssna på hip-hop. Det gick inte alls, jag avskydde det! Och nu lyssnar jag på åtminstone tre band relativt aktivt. Galet. Liksom Reagge och klassiskt och ja... Inte dansband- än... :P



Idag blev jag vald till Vice ordförande i Elevrådet. Lite stolt, lite besviken, lite grinig dag idag. Men det tog sig.
På fredag skall jag till Stockholm över helgen. Vi skall spela in, och spela massa musik, och det skall bli grymt kul! Jag älskar Stockholm! (Carl-Philip?! Var är Carl-Philip?!)

Elin är i Berlin och jag saknar henne som en ko saknar sitt gräs. (skillnaden mellan mig och det är att när kon saknar gräset, så spyr hon upp det. Sju gånger dessutom.)



Föresten! Ny Headline! Vad tycks?

Edit: Förlåt för att jag är så sjukt virrig och osammanhängande. Skäms!

Frustration

Har suttit inne i massa timmar, trots perfekt skateboardväder (läs fint väder), och pluggat körkortsteori, imån kommer jag vara tvungen att sitta inne på teorilektion i två timmar, sedan eventuellt gå på en plåtning (hoho någon vill plåta mig för min musik! ) eller/och plugga svenska, på onsdag skall jag sitta inne ännu mer och plugga matte och på torsdag skall jag plugga retorik. JAG VILL UT OCH ÅKA SKATEBOARD! jag är så sjuuukt pepp, men har inte tid!

I lördags var jag med i mitt livs första skejttävling. Jag är skitdålig, och åkte ut i kvalet och suger hårdast av alla. Men det gjorde inte det minsta, för jag älskar det med hela kroppen! Efteråt hade jag sån träningsverk att jag blev helt matt, och var tvungen att använda typ salva och grejer, men det var så värt det! (Förövrigt så typiskt mig, att bestämma mig för att satsa, och sedan satsa tills jag blir blå.)


En annan grej är att jag deklarerade igår.


RSS 2.0