Månskenssonaten

Ingmar Bergman. - jag har aldrig någonsin spelat så tung teater, än mindre valt det själv. Jag- ensam på scenen med en stol. Monolog om en person som blivit totalt psykiskt misshandlad.

"Jag förstod att du egentligen menade att jag höll på att bli sinnessjuk.
- Jag kände en sorts melankolisk tillfredsställelse inför den möjligheten"

Denhär monologen drar ner mig. I kombination med pojkar- pojke, äsch.
Jag lider, och det var längesedan nu.
Jag tror att det släpper när jag framfört min lilla futtiga monolog imorgon. Den har påverkat mig hela helgen. Välskrivet verk, i sanning.

Call-back, Amts. Kommer inte jag med blir jag förbannad.

Det är visst nån som är tillbaka

I maj trodde jag aldrig att jag skulle kunna säga det. Men jag har kommit över honom. Och jag har kommit över honom ordentligt. Väldigt ordentligt. Heja världen!

Livet går så sjukt bra. Jag är luciakandidat, jag har blivit kallad till callbacken till a chorus line (och det känns i alla fall bra där, men vad vet jag?), och jag är tillbaka, och jag är verkligen tillbaka!

Det hörs ett namn över vitklädda landskap
och det hörs en röst som är saknad

Det bultar till i ett flämtande hjärta och
det piper till i telefon
det är visst nån som är tillbaka

Tusen dagar har redan passerat
vi har ett revir att bevaka
tusen avtryck i den grå trottoaren
och tusen omvägar hem
det är visst nån som är tillbaka

(Lars Winnerbäck)

Syster, älskade, älskade du. Snart ses vi igen! Jag borde hört av mig, jag vet, men jag saknar dig. Det är du och jag mot världen! Hösten är bra. Hösten är verkligen äntligen bra!

Lucia

Efter fem timmars väntan och sjungning och allt var det var fick vi äntligen veta. Årets luciatrupp består av sex stycken blonda små fina sjönsjungande (antar jag?) flickor. Och så jag. Tjoho, jag får vara med och leka! Fett med kul! Det tog flera minuter innan jag kopplade vad han sa, men nu är jag med i alla fall, och det är lajbans! Vi ska ta fotona redan imorgon. Nog at jag kommer att se naturlig ut på den bilden liksom. (Nej?)
Vi kommer att få sitta på bilar i tomteparaden och åka genom stan, sjunga på lasarett, få massa kläder, och sjunga, sjunga, sjunga. 150 spelningar hade dom förra året. Sjukt kul!
Bilder i AT imorgon, riktiga bilder på fredag. Håll till godo!

Camelot & Lucia

Vart börjar man? Nu är jag hemma från Camelot, och har lyckats uthärda en hel dag av vardag som är bra mycket gråare än alla fina färger camelot bildligt talat är. Jag älskar er människor. Det är så. Det finns ingen finare skara människor än de som ihärdigt kommer på läger efter läger på Finnåker påsk och allahelgonna vareviga år.
Lajvet gick rätt bra. Kunde helt klart vart bättre. Helt klart. Men vad sjutton. Jag har alltid kul på lajv, men det är säkert svårt för förstagångslajvarna. (hjälp vad erfaren jag låter!)
Det blev en hovdam i sista sekund. Leoparden Adriame. Lycklig som as, jag fick ha 15 minuters slagsmål med annat kattdjur. Hej adrenalinkick! Såhär såg jag ut:

image8

Fett nöjd med sminket faktiskt.
Hade också en väldigt rolig bankett, men massa intriger, och medeltidsdansen som följde var av de bättre hittills. Har fortfarande träningsverk i vaden...!
Det var länge sedan jag träffade så många nya människor och faktiskt lärde känna dem. Fina, fina camelot med fina, fina deltagare.

Imorgon ska jag göra något så politiskt inkorrekt som att provsjunga för Alingsås Lucia. Egentligen är det emot min moral, men samtidigt så är det verkligen inte emot min moral. Jag vill sjunga, och får jag det så är jag nöjd. (Det ser ju om inte annat fett snyggt ut i CVt sen... ;) (OBS! ironi!))

En annan grej är att jag är totalt inkapabel till at skaffa facebook. Vet inte varför, men det går inte. Jag fattar ingenting. "Tekniken dödar oss långsamt", som syster yster brukar säga...

Godnatt på er!

RSS 2.0