Rosa lemonad och annat retro



Jag tycker att man skall inhandla frukt och grönt när det är säsong för dem.  Just nu kan jag tipsa om citroner, blåbär (men dem plockar du själv!), rödbetor och potatis. Världens enklaste lemonad gör du genom att pressa citronsaft ihop med socker, häll på vatten och lägg i en skivad färsk rödbeta. Rör runt i ett par minuter och plocka ur rödbetan. Klart! Mer retro än rosa lemonad vet jag inte om det blir!


vad du skall tänka på med citroner, och andra frukter med lite mer rejält skal, är att de är extremt besprutade. Jag brukar diska citronerna om jag skall använda skalet. Skrubbar man noga känner man efter en stund att det blir lite klibbigt, då börjar du närma dig en ren citron. Över lag kan jag verkligen rekomendera ekologisk citrusfrukt! ryktet säger att apelsinskal inte förmultnar...


Något jag verkligen kan rekomendera är att gå ner till torget (eller närmsta grönsaksspecialist. Typ inte Ica Maxi...) och köpa dig ett knippe (Observera Svenskan! Ett knippe!) rödbetor. Koka tills de är mjuka, men inte sönderkokta, i ca 20 minuter. Behåll skalet på tills du skall äta dem på tallriken så slipper du en besk bismak! Ät tillsammans med salt, smör och färsk potatis, t e x puritan eller rocket som såhär års är fast och vit.

En annan favorit såhär i juli/agusti-skiftet är ängamat. Ett hett tips är att inkludera lite bäbyspenat. Kalas!
Jag planerar att bli grym på råvaror! (:
Lycka till!

Kommentarer
Postat av: Ida

åh, mys! har varit supersugen på att göra pink lemonade hur länge somhelst:) var det svårt? antar att di gjorde efter leilas recept.. :P när ska fota förresten?

2009-07-31 @ 18:04:21
URL: http://smellslikehappiness.blogg.se/
Postat av: Ida

när ska vi fota, menar jag såklart. puss

2009-07-31 @ 18:04:59
URL: http://smellslikehappiness.blogg.se/
Postat av: Martina

Japp, det är hennes! Nej det var inte svårt alls, och det gick väldigt fort. Man blir lite syrlig om händerna men vad sjutton.. :P Snart! (:

2009-08-03 @ 12:05:50
URL: http://anorak.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0